sukitea.com

  1. Ingyen
  2. Chloé Zhao kapta a legjobb rendezésért járó Oscart, a Nomadland lett a legjobb film
  3. Az Oscar-díj a legjobb idegen nyelvű filmnek kategóriába nev

S ha már zenés film: Lady Gaga a legjobb betétdalért kapott Oscart, a legjobb filmzenét pedig Ludwig Göransson írta a Fekete Párduc -hoz, ami a Romá -hoz és a Zöld könyv -höz hasonlóan 3 Oscart vihetett haza. Rami Malek amerikai színész, miután átvette a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Bohém rapszódia című filmben nyújtott alakításáért Forrás: MTI/AP/Invision/Chris Pizzello A gála egyik legnagyobb veszteseként mégsem A kedvenc -et emlegetik, hanem épp az Olivia Colmannel egy kategóriában versenyző Glenn Close-t, akinek hetedszer sem sikerült Oscart nyernie. Bár idén nem került magyar alkotás a jelöltek közé, mégis volt magyar érdekeltségű díj: az apai ágon magyar származású Elizabeth Chai Vasarhelyi dokumentumfilmje, a hegymászós Free Solo el is hozta a kategória Oscar-díját. Az összes díjazott listája: Legjobb film: Zöld könyv Legjobb rendező: Alfonso Cuarón Legjobb színésznő: Olivia Colman Legjobb színész: Rami Malek Legjobb női mellékszereplő: Regina King Legjobb férfi mellékszereplő: Mahershala Ali Legjobb idegen nyelvű film: Roma Legjobb eredeti forgatókönyv: Zöld könyv (Nick Vallelonga, Brian Currie és Peter Farrelly) Legjobb adaptált forgatókönyv: Csuklyások – BlacKkKlansman (Charlie Wachtel és David Rabinowitz, valamint Kevin Willmott és Spike Lee) Legjobb operatőr: Alfonso Cuarón Legjobb animációs film: Pókember: Irány a Pókverzum!

Ingyen

2012. feb 27. 0:00 #Oscar-díj #film Magyar idő szerint vasárnap hajnalban kiosztották a 2012-es Oscar-díjakat. A 84. Oscar-díjkiosztójának fő esélyese az előzetes hírek szerint a The Artist című francia fekete-fehér némafilm volt, amit tíz kategóriában jelöltek. A show alatt a filmvilág elmúlt évének halottaira emlékezett, köztük a nemrég elhunyt Whitney Houstonra is. A klipben szerepelt Jane Russell, Ken Russell, Sidney Lumet, Steve Jobs, Ben Gazzara és Elizabeth Taylor és Peter Falk is. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart Christopher Plummer kapta a Kezdők egyik szerepéért, míg női társa Octavia Spencer vehette át A segítség című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb hangkeverés, a legjobb hangvágás, a legjobb látványterv, a legjobb operatőr, a legjobb vizuális effektek kategóriában Martin Scorsese 3D-s filmje, A leleményes Hugo vitte el a szobrokat. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában az iráni Ashgar Farhadi filmje, a Nader és Simin - Egy elválás története nyert.

César-díj a legjobb filmzenének fordítások César-díj a legjobb filmzenének hozzáad César Award for Best Music Written for a Film Példák Származtatás mérkőzés szavak Nem található példa, vegye fel egyet. Kísérletezhet enyhébb kereséssel néhány eredmény elérése érdekében. A legnépszerűbb lekérdezések listája: 1K, ~2K, ~3K, ~4K, ~5K, ~5-10K, ~10-20K, ~20-50K, ~50-100K, ~100k-200K, ~200-500K, ~1M

Talán várható is volt, hogy miután kihirdették a Roma győzelmét a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, nem fogja elhozni a fődíjat. Korábban csak egyszer jelöltek ennyire sok Oscar-díjra idegen nyelvű alkotást, amely szintén ott volt a legjobb film esélyesei között: Ang Lee Tigris és sárkány című vu-hsziáját 2001-ben szintén 10 kategóriában jelölték, amiből 4 díjat (legjobb idegen nyelvű film, operatőr, látványtervezés és eredeti dal) el is nyert. Ang Leehez hasonlóan Cuarónnak is "be kellett érnie" az idegen nyelvű film díjával, mert a fődíjat Peter Farrelly Zöld könyv című alkotása nyerte. Szintén Farrelly filmje hozta el a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb férfi mellékszereplő díját. A Romá -hoz hasonlóan szintén 10 Oscarra jelölt A kedvenc viszont csupán egyetlen díjat kapott: Olivia Colman lett a legjobb színésznő. Olivia Colman brit színésznő a legjobb női főszereplőnek, Mahershala Ali és Regina King amerikai színész a legjobb férfi és női mellékszereplőnek járó díjjal Forrás: MTI/AP/Invision/Jordan Strauss A legtöbb díjat pedig a Bohém rapszódia kapta: 5 jelöléséből 4-et váltott díjra, ezek közül Rami Malek színészi Oscarja szinte biztos volt.

Nézd velünk a gálát vagy kövesd élő beszámolónkat!

Chloé Zhao kapta a legjobb rendezésért járó Oscart, a Nomadland lett a legjobb film

Ezzel Close utolérte Peter O'Toole-t a legtöbb jelölés győzelem nélkül kategóriában. A legjobb eredeti forgatókönyv díját Emerald Fennell kapta az Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman) című film után, a legjobb adaptált forgatókönyv díja pedig Az apa című filmért járt Christopher Hamptonnak és Florian Zellernek. A legjobb nemzetközi film díját az alkohol+életközépi válság tematikát feldolgozó fekete vígjáték, a dán Még egy kört mindenkinek kapta, Thomas Vinterberg rendezésében, Mads Mikkelsen főszereplésével. A film szomorú történetéhez hozzátartozik, hogy szerepet kapott volna benne Vinterberg 19 éves lánya is, de a forgatás előtt pár nappal balesetben meghalt. A filmet író és rendező Vinterberg úgy döntött, muszáj leforgatnia a filmet, mert csak így tud bármit kezdeni ezzel az amúgy kezelhetetlen helyzettel. Vinterberg az Oscart is lánya emlékének ajánlotta. A legjobb operatőr díját Erik Messerschmidt kapta a Mank után: David Fincher fekete-fehér filmje Hollywood aranykorában játszódik, és Herman J. Mankiewicz történetét mutatja be az Aranypolgár forgatókönyvének írása közben.

Oscar-díj a legjobb élőszereplős rövidfilmnek Bittu Da Yie Feeling Through The Human Voice The Kicksled Choir The Letter Room The Present Two Distant Strangers The Van White Eye

Az Oscar-díj a legjobb idegen nyelvű filmnek kategóriába nev

A képi világ mellett a zene is fontos szerepet játszik abban, mennyire emlékezetes is egy film. Vannak dallamok, melyeket bármikor, bárhol felidézünk, hiszen olyan klasszikusok betétdalaiként váltak híressé, mint a Dirty Dancing vagy a Titanic. Nézd velünk az Oscart a Neked Csak Dezsőben! Neked Csak Dezső – Február 29. 01:00 A díjátadót élőben közvetítjük a Funzine oldalán! A vasárnapi díjkiosztóra készülve izzítsuk be a fülhallgatókat és merüljünk el néhány percre a betétdalok csodás világában! Íme egy összeállítás a 10 legjobb szerzeményből, melyek pont annyira kultikussá váltak, mint a hozzájuk tartozó filmek. 10. A "Streets of Philadelphia" Bruce Springsteen szerzeménye, a Philadelphia c. film betétdala, mely több országban is a sláger listák élére került. A zenész mellett, Tom Hanks is átvehette az arany szobrocskát, a megható filmet pedig azóta is mesterműként tartják számon. 9. (I've Had) The Time of My Life Bill Medley & Jennifer Warnes duettje 1987-ben vált örök klasszikussá.

oscar díj a legjobb eredeti filmzenének 18

Brad Pitt átveszi a legjobb férfi mellékszereplő díját a Volt egyszer egy Hollywood című filmben nyújtott alakításáért a 92.

  • 100 éve ért véget az első világháború
  • Oscar díj a legjobb eredeti filmzenének 2017
  • Több kategóriában is kijöttek a rövidített Oscar-listák: Mi magyarok, pórul jártunk, de a Ragadozó madarak még versenyben van a legjobb trükkökért
  • Oscar díj a legjobb eredeti filmzenének magyar
oscar díj a legjobb eredeti filmzenének online